Objavljeno Komentiraj

12. JASTREB OPEN 2010

U nedjelju 20.11.2010 u domu odbojke „Bojan Stranić“. održao se međunarodni humanitarni taekwondo turnir za kadete i juniore „12. JASTREB OPEN" u organizaciji TKD kluba Jastreb kroz selekcije mlađih i starijih kadeta/nja,juniora/ki u disciplinama sportske borbe i poomsae. Natjecanje je održano na elektronskoj opremi Daedo za sve skupine i za najmlađe u kicku na LaJUSTU.

 

Za naše najmlađe natjecatelje (vrtićance i male školarce ) pripremili smo pilot projekt koji je:

–          natjecanje u potpuno novoj disciplini bez kontakta, unutar koje su najmlađi demonstrirali svoje prve korake u našem, danas već modernom i sve popularnijem olimpijskom sportu; a da ne bude suza, svakom sudioniku dodijelili smo i prigodnu medalju za sudjelovanje.

 

Turnir je i ove godine proveden u suradnji i uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te Turističke zajednice grada Zagreba. Na ovom natjecanju nastupilo je 860 natjecatelja iz 68 klubova i 8 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Srbija).

 

Protokol svečanog otvaranja vodila je Iva Šulentić a nazočili su:

·Prof.dr.sci Ljubica Raić – voditeljica dječjeg onkološkog odjela KBC Rebro

·Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Seong Ung PARK

·Zamjenica veleposlanika Gđa. Na La HAN

·Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Prof.dr.sci. Franjo Prot

·predstavnik MZOS HR, načelnik Ureda za sport gosp. Darko Vučić

·predstavnica Poglavarstva grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport gđa. Tanja Ališić

Turnir je svečano otvorio Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E.

Seong Ung PARK, a nazočnima su se obratili predsjednik HTS-a dr.mr.sci. Franjo Prot

i predstavnica Poglavarstva grada gđa Tanja Ališić.

 

U sklopu svečanog otvaranja prof.dr.sci. Ljubica Raić – predstavnica i voditeljica dječjeg onkološkog odjela KBC Zagreb (Rebro) pozdravila je sve sudionike turnira i zahvalila se na ovoj humanitarnoj akciji dobrote i ljubavi za potrebe oboljelih mališana dječjeg onkološkog odjela KBC Rebro. Delegat natjecanja ispred HTS-a bio je g. Nikola Pemper, a za glavnog suca ispred HTS-a delegiran je dr. Danijel Bursać na traženje organizatora.

 

Ovogodišnji Jastreb open okupio je najmlađe pripadnike našeg sporta, na najvećem međunarodnom humanitarnom taekwondo natjecanju za djecu u Lijepoj našoj i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, koje smo nastojali ovom akcijom potaknuti da, svi skupa budemo osjetljiviji na velike potrebe i nevolje oboljelih mališana i podržimo ih u njihovoj svakodnevnoj borbi za opstanak.

 

Humanitarna akcija za dječji onkološki odjel Kliničkog bolničkog centra Zagreb – Rebro održana je pod motom:

„NE POSTOJE VELIKE STVARI, SAMO MALE STVARI UČINJENE S PUNO LJUBAVI“

Kroz kotizacije od svih sudionika i donacije svih nazočnih na dan održavanja natjecanja prikupljala su se financijska sredstva u posebnu darovnu kutiju u koju je svoj prilog dao osobno korejski veleposlanik i predsjednik HTS-a. Posebnu ovaciju u dvorani izazvao je laserski program u organizaciji sada već člana našeg organizacijskog tima – g. Svena Kučinića i tvrtke SK.

Odgovori