Objavljeno Komentiraj

20. KARATE GRAND PRIX CROATIA 2011

U Samoboru 15. i 16. siječnja, održao 20. tradicionalni karate turnir GRAND PRIX CROATIA 2011 pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je i ovog puta bio Hrvatski karate savez.

U dva dana je na natjecanju sudjelovalo 1350 sportaša iz 160 klubova 19 zemalja:

Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije, Crne Gore, Austrije, Češke, Makedonije, Francuske, Danske, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Latvije, Belgije, Brazila i Luxemburga. Jubilarni 20. tunir po redu je ujedno postao i najmasovniji turnir do sada.

I ove godine se realizirala želja i nastojanje organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima dobra provjera forme pred europsko prvenstvo koje će održati u Novom Sadu od 10. do 13. veljače 2011. Stekao se dojam da je ove godine turnir bio kvalitativno na najvišoj razini do sada u svim uzrasnim kategorijama, a vrlo je jaka konkurencija bila i kod seniora koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade. Bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane u Samoboru.

Organizator turnira dodijelio je vrijedne novčane nagrade za najuspješnije seniore u otvorenoj kategoriji.

Prvo mjesto i 2000€ osvojio je hrvatski natjecatelj Danil Domdjoni, oduševivši sve nazočne gledatelje ispunjene samoborske sportske dvorane. Pokazao je da se iako lagan, sa svega 63 kg, može nositi u otvorenoj kategoriji sa daleko težim i fizički jačim suparnicima. Danil je prezentirao pravu vještinu i svu ljepotu karate sporta.

 

Drugo mjesto je osvojio Mario Vučić, 500€ i sedmodnevno korištenje apartmana Funda na Šolti. Treću nagradu i 500€ je osvojio Marko Miloš, dok se četvrtim mjestom i sa 250 € morao zadovoljiti samoborski borac Dario Svetić koji je imao gromovitu podršku s tribina.

U kategoriji juniorki + 59 kg. trijumfirala je Zuzana Schwarzova iz Slovačke ispred mađarice Nikole Barthe, te naše Sare Sirovice i srpkinje Anje Kapelan. U kategoriiji muških boraca U 21 – 78 kg. pobjednik je Ljubiša Mihailović iz Crne Gore ispred Nemanje Lugića iz Srbije, te Adama Lievskovskyja iz Slovačke i Harisa Kovačevića iz Hrvatske.

U oba dana samoborske karateke osvojili su ukupno 10 medalja što je itekako veliki uspjeh u ovako iznimno velikoj konkurenciji.

Na korak do zlata su ostali Maja Lenard (mlađe seniorke preko 60 kg) i Matej Tomazin (mlađi seniori preko 78 kg) koji su osvojili srebrna odličja. Srebrnom medaljom se okitila ženski kata team učenica (Kovačić,Gečević,Medved). Brončana odličja su osvojili Haris Kovačević (mlađi seniori do 78 kg), Sara Sirovica (juniorke preko 59 kg), Jakov Bunjevac (ml.kadeti preko 57 kg), Igor Katanec Beketić (ml.kadeti do 45 kg), kata team ml.kadeta (Komes,Vuković,Meštrović), kata team učenica (Škreb,Reder,Perović) te kata team ml.učenika (Fadljević,Trošelj,Nenadić).

Na kraju ovog velikog karate natjecanja stizale su riječi pohvale i čestitke organizatoru sa svih strana te su gotovo svi najavili svoj dolazak i naredne godine na 21. Grand prix Croatia.

Pobjednici 20. GRAND PRIX CROATIA 2011

Predsjednik organizacijskog odbora Darko Šimunec i Ivica Blatančić (budo sport)

Odgovori