Objavljeno Komentiraj

KBK „BROD“ SA „ALFAMA“ OSVOJIO MEDALJU NA „CROATIA OPEN FINAL FIGHT 2010.“

Dana 11. prosinca 2010. godine održan je „CROATIA OPEN FINAL FIGHT 2010.“ u Rijeci, u kickboxingu i to u disciplinama: semi contactu, light contactu , full contactu i low kicku .

Turnir je održan na šest tatamija i dva ringa. Ovo je već tradicionalni turnir jako poznat u Europi  te kao takav je i jedan od većih turnira. Prošlogodišnji turnir u Pakracu zadivio je brojkom od 732 natjecatelja, međutim ove godine je srušen i taj rekord jer je bilo prijavljeno 838 natjecatelja iz 10 zemalja.

Treneri Robert Katušić i Berislav Knežević za ovaj turnir su se odlučili povesti samo svoja tri najspremnija borca.

Tomislav Katušić je nastupio u mlađim Kadetima u semi contactu u kategorijama -32 kg i -37 kg. I u jednoj i u drugoj kategoriji nažalost za korak je bio kratak za medalju ispavši u četvrtfinalima u vrlo izjednačenim borbama doslovno do zadnje sekunde. Međutim svi koji su gledali borbe bili su zadivljeni nožnom tehnikom koja je osnovna tehnika naših Alfi odnosno ITF-a Taekwondoa, a kada je izvodi dječak starosne dobi od samo 10 godina naravno da mami pljesak i čestitke.

Jedno novo iskustvo osjetili su Kristijan Katušić -Kićo i Daniel Lazar. Oni su po prvi puta stali u ring i u njemu radili light contact.

Daniel sa svojom srčanošću i tehnikom u prvoj borbi svoga protivnika doslovno toliko razljutio te mu je tijekom prve runde toliko pala koncentracija da zadaje u 20 sec. dva udarca nakon zaustavljanja borbe i doživljava diskvalifikaciju. Nažalost u drugoj borbi naišao je na boljeg protivnika i završava turnir .

 

Kako je već običaj i ovaj puta je stigla medalja. Medalja  zadnji puta osvojena na Croatia Openu bila je prije 7 godina koju je osvojio sadašnji trener Knežević i to brončana. Međutim ovaj puta medalja je srebrna ali vrlo visokog sjaja.

Iako nam je Kićo tek godinu dana u kickboxingu ima vrlo veliko iskustvo u ITF taekwondo-u ,veliko srce, hrabrost te tehniku na vrlo zavidnoj razini.

Do Rijeke mu je jedna od većih želja bila da ima borbe u ringu tako da mu se ta želja iznenada ostvarila na ovom turniru i nije skrivao emocije kada je saznao za to. U sve tri borbe je od prvog trenutka dao do znanja svojim protivnicima da će imati vrlo težak posao. Prva dva protivnika su mu pokušali pružiti otpor međutim na kraju su mu samo mogli čestitati.

Finale do -42 kg u light contactu, Kićoopetovano kreće sa napadačkom akcijom iako mu je protivnik puno višlji , drži borbu i agresivnost pod kontrolom do samog kraja. Iako smo svi u kutu očekivali pobjedu međutim odluka je bila suprotna i osvaja drugo mjesto.

O njegovoj ljubavi prema borilačkom sportu, snažnom duhu i pozitivnom inatu govori i to da je u drugoj rundi, došlo do napuknuća desnog palca i unatoč tome stisnuo je zube te odradio borbu do samog kraja a za ozljedu govori tek poslije borbe. Nažalost zbog ozljede nije mogao nastupiti u semi contactu.

Treneri Katušić i Knežević od srca čestitaju svojim borcima na prikazanim borbama !

Odgovori