Objavljeno Komentiraj

16. AZIJSKE IGRE

Od 17-20.11.2010. održale su se 16. AZIJSKE IGRE u Guangzhou-Kina. Na ovom natjecanju koristili su se elektronski oklopi LaJUST. Na ovom najačem natjecanju Koreja (4-4-2) pobijedila u ekipnom plasmanu ispred Kine (4-2-4) i Irana (3-2-4). Jedna velika mrlja na ovom natjecanju je bila diskvalifikacija Tajvanske sportašice Yang Shu-Chun zbog optužbe da je nosila dodatne senzore na LaJUSTOVIM štitnicima za rist.

Nepoznavanje opreme nekih dužnosnika WTF-a i njihove izjave da "LaJUST štitnici za rist nisu nikada imali senzore na peti" je jako loše za taekwondo sport.

 

Predsjednik Azijske taekwondo unije Lee Dai-Soon,: "ATU za sad nema o čemu odlučivati jer čekamona službeno izvješće Natjecateljskog odbora. Istinski mi je žao što se ovakav nesretan incident dogodio."

 

BUDO SPORT: Elektronski štitnici LaJUST svi modeli su odobreni od WTF-a do 17.05.2012. Do sada su tri modela izbačena na tržište, tj. modeli su usavršavani da materijali duže traju. LaJUST štitnik za rist ima 4 senzora (rist stopala ima 2 ploče, taban ima 2 ploče, slika u prilogu). Na svim modelima postoji mogućnost da se stavi senzor za sijekuće udarce jer LaJUST razvija i elektronsku kacigu.

EKIPNI PLASMAN

1. Korea 10

2. Kina 10

3. Iran 9

Odgovori