Objavljeno Komentiraj

BRODSKE „ALFE“ ODUŠEVILE U NOVOM SADU

Dana 16. studenog 2010. godine ITF Taekwondo klub „Alfa Brod“ nastupio je na „14. OPEN CUP OF SERBIA“ u Novom Sadu. To je jedan od četiri turnira  koji se boduju za jugoistočnu regiju gdje bi na zadnjem turniru trebali biti proglašeni pobjednici jugoistočne regije.

Na odlično organiziranom turniru sa vrlo dobrim suđenjem nastupili su klubovi  iz Srbije, Austrije, Mađarske, BiH i Hrvatske. Turnir se odvijao u pojedinačnim i timskim borbama i formama.

Sam turnir su uveličali svojim dolaskom izaslanik ITF Svjetskog saveza MR. Kim Chol Gyu i Senior master Anto Nobilo.

Do ovoga turnira su Alfe uglavnom imali predstavnike u kadetskoj konkurenciji, međutim na ovome turniru njih troje je nastupilo u dvije dobne kategorije i u kadetima i juniorima (Klara Tuličić i Kristijan Katušić) te Kristina Katušić u juniorkama i seniorkama. Naravno da ovaj dupli nastup potražuje izuzetnu kondicijsku i psihičku spremu što su naši članovi dostojno prikazali. Morali su odraditi i do 7-8 borbi odnosno proći toliko krugova formi da bi se okitili medaljom. Uz veliki uspjeh koji smo imali osvojivši ukupno 18 medalja od čega 8 zlata , 4 srebra i 6 brončani dobili smo veliki pljesak nakon izvedbe ženskog tima forme (Katušić, Tuličić , Vodeničar, Marić i Galić) koje su bez velikih problema osvojile prvo mjesto.

Udruženim snagama naši mladi ali i mali juniori potpomognutim članovima iz Metalca – Zagreb i Tigar – Županja odradili su u juniorskoj kategoriji borbu protiv vrlo dobrih Mađara koji su na kraju bili drugi. Naših pet juniora braća Berač, Jalšovečki , Berić i Katušić osvojili su sve prisutne u dvorani svojom srčanošću, borbenosti i tehnikom jer su naši dečki izgledali, doslovno kao borba Davida i Golijata. Uz tu veliku i visinsku i težinsku razliku izgubili smo samo 3:2 te dobili iskrene čestitke i od protivnika i svih prisutnih uz tatami.

 

Pojedinačni osvajači medalja :

Kristijan Katušić (Kadet: borbe -40 kg 1. mjesto, forme crni pojas I. dan 1. mjesto)

Kristijan Katušić (Junior: -45 kg 1. mjesto, forme  crni pojas II. dan  3. mjesto)

Kristina Katušić (Juniorka forme II dan  1. mjesto,  seniorka  forme II. dan  2. mjesto)

Bernard Berić (junior borbe -45 kg 2. mjesto, forme I dan 3. mjesto)

Tomislav Katušić (kadet -35 kg 3. mjesto, forme crveni pojas 3. mjesto)

Klara Tuličić (forme plavi pojas i u kadetkinjama i juniorkama 1. mjesto)

Katarina Vodeničar (juniorka borbe -58 kg 3. mjesto,  forme zeleni pojas 1. mjesto)

Antonela Galić (juniorka  forme zeleni pojas 3. mjesto)

Marin Galić (kadet  forme zeleni pojas 2. mjesto)

 

Ovaj uspjeh je sigurno pokazatelj učinka rada master Rija te vrlo dobar nastavak rada trenera Roberta Katušića IV dan i Berislava Kneževića I dan. Nakon ovako velikog uspjeha slijedi nam idući vikend Državno Tehničko Prvenstvo (ITF) koje će se održati u Slavonskom Brodu u O.Š. „Đuro Pilar“ – Kolonija sa početkom u 10 sati.

Odgovori