Objavljeno Komentiraj

JUNIORSKO I SENIORSKO DRŽAVNO TAEKWON-DO ITF PRVENSTVO U BORBAMA

Dana 30. listopada 2010. godine održano je juniorsko i seniorsko državno prvenstvo u ITF TAEKWON-DO u Varaždinu. Domaćin državnog prvenstva bio je TK HWARANG iz Ivanca. Na 2 borilišta izašlo je 20 klubova i 116 prijavljenih natijecatelja.

 

NAJUSPIJEŠNIJI KLUBOVI:

1. TAEKWON-DO KLUB "RIJEKA"

2. TAEKWON-DO KLUB "ISTRA"

3. TAEKWON-DO KLUB "METALAC"

 

ITF TAEKWON-DO KLUB „ALFA BROD: Iako smo klub koji je dosada uglavnom odlične rezultate postizao u kadetskoj kategoriji na ovome prvenstvu započeli smo sjajan niz i u juniorskoj kategoriji. Svih sedam natjecatelja bili su debitanti u juniorskoj kategoriji i to njih troje sa samo napunjenih 13 godina. Treneri Robert Katušić  IV dan i Berislav Knežević I dan unatoč debitantskom nastupu svojih natjecatelja i prije samog prvenstva nadali su se osvajanju pojedine državne medalje. Nakon održanog prvenstva Alfe su dobile još jednog državnog, jednog vice prvaka i dvije brončane medalje. Na odlično organiziranom natjecanju koje je uveličao i dolazak Evropskog ITF Saveza master Nobila VIII dan te pod budnim nadzorom master Jereba a suđenje je vodio i predsjednik Europske sudačke organizacije master Durakovič VII dan.

 

Najuspješnija juniorka bila je Klara Tuličić u kategoriji -58 kg koja se okitila brončanom medaljom dok su ostale djevojke pružile dostojan otpor svojim protivnicama : Dajana Garić, Katarina Vodeničar, te svoj općenito prvi nastup imala je Antonela Galić.

Dečki su bili još uspješniji :

Naslovom Državni juniorski prvak okitio se Daniel Lazar u kategoriji -51 kg. On je samo finale odradio vrlo kvalitetno te je već u prvoj rundi osigurao veliku prednost koja se povećavala do samog kraja.

Dok je naslov kadetskog državnog prvaka uzeo u ožujku isto to je pokušao i u juniorskoj konkurenciji koja mu je izmakla za dlaku odnosno juniorski  vice-prvak Hrvatske u kategoriji -45 kg osvaja Kristijan Katušić. Samo finale bilo je napeto do zadnje sekunde gdje je ipak svoj danak uzela i temperatura i malo sportske sreće.

Osvajač brončane medalje je Bernard Berić -45 kg, polufinale je izgubio od prvaka Hrvatske.

Ovaj uspjeh je tim veći jer su i Kristijan i Daniel tek prelazili prag sa godinama da bi mogli nastupiti na juniorskom prvenstvu.

 

Uz ovaj uspjeh moramo reći i da je trener Robert Katušić IV dan imenovan selektorom Hrvatske Taekwon-do reprezentacije koja bi trebala u veljači nastupiti na Europskom prvenstvu u Estoniji. Naravno svojim uspjesima nisu ostali nezapaženi niti ponajbolji članovi

kluba tako da su kandidatima za reprezentaciju postali : Tomislav Katušić (kadet) te juniori Kristijan Katušić i Daniel Lazar.

 

Isto tako Alfe su klub domaćin Državnog Tehničkog Prvenstva koje će se održati 13. studenog u novoj sportskoj dvorani O.Š. „Đuro Pilar“ na Koloniji. a u prosincu u Gradskoj dvorani na Vijušu veliki završni jugoistočni regionalni turnir. Kraj godine ja pun TKD-o natjecanja tako da je već 06. studenog pripremljen put prema Novom Sadu gdje započinje prvi u nizu regionalnih turnira na kojem očekujemo solidan uspjeh.

 

Odgovori